Pohodniško društvo Novo mesto je v soboto, 16. decembra 2017, organiziralo zadnji pohod v tem letu za mlade planince in njihove spremljevalce.

Pokrajina je bila skromno zasnežena po okoliških gričih, iz sivih oblakov je rahlo padal droben dež. Prav nič prijetno. Pa vendar se nas je na Otočcu zbralo 55, odločenih, da gremo na pohod. S pisanimi dežniki smo pregnali sivino, z dobro voljo pa privabili smeh. V dolgi koloni smo se počasi podali na pot. Pri Starem gradu, kjer smo imeli krajši počitek, smo zaprli dežnike, ki jih nismo več potrebovali. S hojo smo nadaljevali in dobro razpoloženi prispeli na dvorišče pri ribniku Jerman, kjer nas je gostoljubno sprejel gospodar Peter. Malici iz nahrbtnikov smo dodali vroč čaj, kavo, kruh z medom in nutelo. Po okrepčilu smo z mentorico Metko povabili mlade planince in jih spodbudili k plesu, recitiranju in petju. Mladi planinci so sprva boječe pristopili. Po skupnem plesu, pa so se opogumili in nas razveselili z nastopi, za katere so prejeli aplavze gledalcev. Vsi nastopajoči so si lahko izbrali eno darilce. Darilce so prejeli vsi mladi planinci. V prijetnem druženju in igranju nas je obsijalo sonce in še polepšalo naše druženje. Preden smo odšli, smo se vsi skopaj fotografirali z društveno in zastavo MO Novo mesto, ki podpira našo dejavnost – planinstvo. Udeleženci so prejeli še program pohodov za naslednje leto. Po isti poti smo se vrnili do gradu, potem pa ob robu ceste nazaj na izhodišče. Med hojo smo prijetno, sproščeno klepetali.

Morda smo bili z današnjim pohodom še bolj zadovoljni, ker smo se kljub dežju podali na pot in se v soncu vrnili. Veseli bomo, če se nam boste naslednjič pridružili tudi vi. Spremljajte obvestila na spletni strani Pohodniškega društva Novo mesto, Facebook profilu in oglasni deski v Knižnici Mirana Jarcau, da ne zamudite naslednjega izleta v letu 2018.

Pa srečno, veselo in zadovoljno leto 2018 vam želimo!

Zapisala:

Majda Markovič

Fotografije: Tone Markovič, Miran Jenko

 

Thursday the 22nd. Powered by freetemplatespot.com. Planinsko društvo Novo mesto