Poročilo zbor članov 2021 Podstenice

V soboto 15. maja 2021 smo članice in člani Pohodniškega društva Novo mesto izvedli 9. redni letni zbor članov v objemu gozdov Kočevskega Roga, na vrtu Čebelarskega doma v Podstenicah.

Pred zborom članov so se nekateri udeleženci povzpeli do vrha Roga z začetkom pohoda ob 10.00 uri. Po povratku pohodnikov s pohoda so sledile priprave na zbor in postrežba okrepčila udeležencem zbora ob njihovi dobrodošlici. Na zboru je bilo prisotnih 38 članov. Po otvoritvenem pozdravu predsednika, izvolitvi delovnega predsedstva, verifikacijske komisije, overovatelja in zapisnikarja so sledila poročila o delu društva v letu 2020. Z veseljem smo prisluhnili tudi planom za bodoče delo društva v letu 2021. Poročila in plani so bili potrjeni. Zbor se je nadaljeval z razrešitvijo starega vodstva. Ob tej točki se je v znak zahvale za zasluge pri vodenju društva obdarilo dosedanjega predsednika Antona Markoviča.

Po predstavitvi kandidatov je bil za novega predsednika društva izvoljen Fredi Bančov. Zbor članov je izvolil tudi Upravni odbor: dva podpredsednika – Martin Luzar in Robert Bozovičar, tajnik – Dragana Duvnjak, blagajnik – Anton Markovič, dva dodatna člana upravnega odbora (A. Markovič, P. Golob), člane častnega razsodišča – Djorjde Vučković, Irena Pucelj, Pavel Golob in člane nadzornega odbora – Silvo Fir, Jožica Jerman, Marija Jeršin. Zbor članov se je informiral o načelnikih odsekov. Zaradi izjemnih zaslug pri razvoju društva je zbor članov dodelil Antonu Markoviču naziv častni predsednik društva. 

Ponosni, da smo kot prvo društvo v letu 2021 uspešno izvedli zbor članov v idiličnem okolju in ob lepem vremenu, smo skladno z ukrepi nadaljevali naše prijetno druženje in klepet ob manjši pogostitvi, ki smo jo pripravili člani.

Zahvala vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi zbora. Posebna zahvala Čebelarskemu domu za nudenje prostora.

Planinski pozdrav

Zapisala: Klavdija Dolinar

Fotografije: Klavdija Dolinar