POHOD PO SITULSKI POTI - 23.9.2021

ČETRTEK, 23. september 2021

 

Pohodniško društvo Novo mesto vas v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto na Dan slovenskega športa vabi na dopoldanski pohod.

Zbrali se bomo na parkirišču pred Supernovo v Bršljinu

v četrtek, 23. septembra 2021,  ob 9.00.

 

Pohod bo potekal skozi naselje, mimo vrtca Ostržek in po Situlski poti na Marof. Med krajšimi postanki si bomo ogledali in izvedeli zanimivosti o Situlski poti in Kapiteljski njivi. Daljši postanek pa bo namenjen malici iz nahrbtnika.  Na izhodišče se bomo vračali delno po istih poteh, delno pa po bližnjih stezah.

Naše pohodniško druženje bomo zaključili  ob 12.00. 

 

Potrebovali boste športna oblačila, dobro obutev, primerno  za hojo po makadamu, travi in gozdu. V nahrbtniku imejte pijačo in skromno malico.

Pohod je brezplačen.

Naše dejavnosti, pohode finančno podpira MO Novo mesto.

 

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do srede,  22. septembra 2021.

Prijave zbiram:  Majda Markovič - 041 577 822 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

RAZGIBAJMO SE OB DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA

Razpis pripravila Majda Markovič

VIŠEVNIK – 18.9.2021

VIŠEVNIK – 2050m

Sobota, 18.september 2021

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto v sodelovanju z Mestno Občino Novo mesto v okviru tedna športa vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje pohodništva in občudovalce narave, na Viševnik. Viševnik je 2050 metrov visoka gora v Julijcih, ki se dviguje severozahodno od Rudnega polja na Pokljuki. Z vrha, na katerem se nahaja žig, se nam odpre lep razgled na Pokljuko in večino najvišjih vrhov Julijskih Alp. Na turi in avtobusu bomo spoštovali veljavne ukrepe proti Covidu-19!  Vsi, ki niste zdravi, ostanite doma! Vsako spremembo, prosim, sproti sporočite. Vsi imejte s seboj maske, lahko tudi razkužilo.

 

ODHOD:

Dobimo se pri Osnovni šoli Bršljin v Novem mestu ob 7. uri. Peljali se bomo mimo Ljubljane in Bleda na Pokljuko. Od tam se bomo peš podali na vrh Viševnika.

 

TURA:

Turo bom začeli na Rudnem polju, pri vojašnici. Po markirani poti, ki vodi mimo planine Konjščica, se bomo povzpeli na Jezerca, od tam pa čez Srenjski preval na vrh Viševnika. Na izhodišče na Rudnem polju se bomo vrnili po lažji in krajši poti, ki je večinoma speljana po nekdanjem smučišču.

 

POVRATEK

V Novo mesto se bomo vrnili v popoldanskih urah, predvidoma okoli 19. ure.

 

OPREMA:

Planinski čevlji, nahrbtnik, rezervna majica, vetrovka, rokavice, kapa, priporočljiva je tudi pelerina in seveda vse ostalo, kar obvezno sodi v nahrbtnik. Priporočamo pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika.

 

CENA: 

Otroci

Odrasli 

člani PZS 10€     

člani PZS 14€

                              

ne člani PZS 16€

                            

PRIJAVE:

Prijavite se do četrtka, 16. septembra 2021, oziroma do zasedenosti mest pri:

- Roman Makše: 041 710 871; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Igor Cibic: 031 393 593; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Pohod bomo vodili vodniki PZS, vodji pohoda bova Roman Makše in Igor Cibic.

 

Našo dejavnost podpira Mestna Občina Novo mesto.

 

   Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Roman Makše.

 

 

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

POHOD PO PORTOVALU - 16.9.2021

POHOD PO PORTOVALU

ČETRTEK, 16. september 2021

 

Pohodniško društvo Novo mesto vas v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto ob Evropskem tednu mobilnosti vabi na popoldanski pohod.

Zbrali se bomo pred Rotovžem, na Glavnem trgu,

v četrtek, 16. septembra 2021,  ob 17.00.

 

Pohod bo potekal po Glavnem trgu, Župančičevem sprehajališču, Loki, lesenem mostu, pod teniškimi igrišči in Portovalu. Ob sproščujočem šumenju Krke bomo prehodili obrobne steze v gozdičku. Pot nas bo pripeljala nad Irčo vas, od koder bomo imeli zelo zanimiv, a večini manj poznan razgled na mesto. Med krajšimi postanki si bomo ogledali in izvedeli zanimivosti o gozdu. Daljši postanek pa bo namenjen malici iz nahrbtnika in igri.  Sledil bo le še spust ob stadionu in pot na Glavni trg, kjer bomo zaključili naše pohodniško druženje ob 19.30.

 

Potrebovali boste športna oblačila, dobro obutev, primerno  za hojo po makadamu, travi in gozdu. V nahrbtniku imejte pijačo in skromno malico.

Pohod je brezplačen.

Naše dejavnosti, pohode finančno podpira MO Novi mesto.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se prijavite do srede,  15. septembra 2021.

Prijave zbirava:  Majda Markovič - 041 577 822 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in  Ajda Hudoklin – 031 463 144, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE

Razpis pripravila Majda Markovič

Trdinov vrh (1178m) - 11.9.2021

Trdinov vrh (1178m)

Sobota, 11. septembra 2021

 

Pohodniško društvo Novo mesto ob podpori Mestne občine Novo mesto vabi vse ljubitelje Gorjancev na poseben dogodek. Tokrat se bomo s predstavniki planincev, včlanjenih v zvezo planinskih društev Balkana, podali na naše Gorjance in jih pokazali v vsej svoji lepoti. Po okrepčilu pri Domu na Miklavžu bo povratek skupen v Gabrje do avtomobilov. Na pohodu bomo upoštevali vsa priporočila in ukrepe NIJZ, ki bodo takrat v veljavi. Število pohodnikov je omejeno.

 

TURI:

1.: Gabrje - Gospodična - Trdinov vrh - Miklavž - Gaberje (Odhod ob 9. uri iz Šumečega potoka. Trajanje cca 7-8 ur: hoje bo za 5 ur in 800 metrov višinske razlike).

 

2.: Gabrje - Gospodična – Miklavž - Gaberje (Odhod ob 10. uri iz Šumečega potoka. Trajanje cca 6-7 ur: hoje 3,5 ure in 600 metrov višinske razlike).

 

 

POVRATEK:

Pohod bomo zaključili v Gaberju v popoldanskih urah.

 

OPREMA:

Pohodni čevlji, nahrbtnik, pohodna oblačila, rezervno perilo in pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača iz nahrbtnika. Pri domu na Miklavžu nam bodo postregli z golažem, možno bo kupiti tudi pijačo.

 

CENA: 

Brezplačno

 

PRIJAVE:

Obvezne prijave do SREDE, 8. 9. 2021, na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VODENJE:

Turo bomo vodili vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto.

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar