NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO - 19.1.2019

NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO

V   S O B O T O ,  19.   J A N U A R   2 0 1 9

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje  pohodništva in občudovalce narave na prvi pohod Mladinskega odseka v letu 2019. Kot vsako leto v januarju, se bomo tudi letos peljali z vlakom. Letos se bomo odpeljali do Mirne Peči in se vrnili peš v Novo mesto. Tura je primerna za vse. Zaželena pa je primerna oprema, saj bo na poti lahko tudi sneg in led. Sprejmite izziv in se nam pridružite. 

ODHOD

Dobimo se  na železniški postaji Bršljin, ob 6.20. Bodite točni, saj vlak ne čaka. Z rednim vlakom se bomo odpeljali do Mirne peči.

TURA

Naša pot se bo začela v Mirni Peči, na železniški postaji, do koder se bomo pripeljali z vlakom. Spustili se bomo do OŠ Toneta Pavčka. Pot bomo nadaljevali po cesti in kolovozu do Šrange. Nato bomo nadaljevali po gozdu, do Rudolfove poti. Po Rudolfovi poti se bomo povzpeli do vasi Hudo in od tam bomo šli po kolovozni poti do Novega mesta. Zaključek bo na železniški postaji Bršljin. Turo bomo prilagodili udeležencem in vremenskim razmeram. Hoje bo cca za 4 ure.

POVRATEK

V Novo mesto, na železniško postajo Bršljin se bomo vrnili med 12. in 13. uro. 

OPREMA

Od opreme boste potrebovali topla oblačila in dobro obutev - visok čevelj, primerna oblačila glede na vreme.  V primeru sneženja, zaželene gamaše. Priporočamo tudi pohodne palice za odrasle.

HRANA

Hrano in pijačo imejte v nahrbtniku.

CENA

Prispevek za vlak in ostalo je:                                                                                                         Otroci   1€                                                                                                      Odrasli 2€

Lahko boste poravnali članarino za leto 2019.

PRIJAVE

·         Mentorji na osnovnih šolah,

·          GSM 031 634 135 Tone, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

·          GSM  041 577 822 Majda, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Najkasneje do četrtka, 17. januarja 2019

VODENJE

Turo bomo vodili vodniki PZS, vodji pa bosta Majda in Tone Markovič