NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO - 18.1.2020

NOVO MESTO -MIRNA PEČ-NOVO MESTO

V   S O B O T O ,  18.   J A N U A RJA   2 0 20

Mladinski odsek Pohodniškega društva Novo mesto vabi VSE, še posebej pa mlade ljubitelje  pohodništva in občudovalce narave na prvi pohod MO v letu 2020. Odpravili se bomo z vlakom do Mirne Peči, in se peš vrnili v Novo mesto. Tura je primerna za vse. Potrebna pa je primerna oprema, saj nas zima lahko preseneti s snegom in ledom. Sprejmite izziv in se nam pridružite. 

ODHOD

Dobimo se  na železniški postaji Bršljin ob 6.20 uri. Bodite točni, saj vlak ne čaka. Z rednim vlakom se bomo odpeljali do Mirne Peči.

TURA

 

 

 

POBUDA:

Naša pot se bo začela v Mirni Peči na železniški postaji, kamor se bomo pripeljali z vlakom. Dvignili se bomo nad avtocesto in nadaljevali pohod ob njej. Izogibali se bomo asfaltni cesti, kjer se bomo lahko. Del poti pod Karteljevim bo vseeno asfalten. Od pokritega vkopa pri Karteljevim bomo  nadaljevali po delu Rudolfove poti.  Iz Daljnega vrha se bomo spustili preko Kamenc do železniške postaje Bršljin. Na Kamencah nas bodo pogostili z vročim čajem, piškoti.      Hoje bo cca 4 – 5 ur.

Za vse, ki nam boste pohod popestrili z recitacijo Pavčkove pesmi ali nam zapeli kakšno Slakovo, smo pripravili darilce.

POVRATEK

V Novo mesto na železniško postajo se bomo vrnili med 12. in 13. uro. 

OPREMA

Od opreme boste potrebovali topla oblačila in dobro obutev - visok čevelj.  V primeru sneženja, zaželene gamaše. Priporočamo tudi pohodne palice.

HRANA

Hrana in pijača  iz nahrbtnika.

CENA

Prispevek :                                                                                                         Otroci   1€                                                                                                      Odrasli 2€

Lahko boste poravnali članarino za leto 2020.

PRIJAVE

·         Mentorji na osnovnih šolah,

·          GSM 031 634 135 Tone, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

·          GSM  041 577 822 Majda, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                         Najkasneje do četrtka 16. januarja 2020

VODENJE

Turo bova  vodila vodnika PZS,  Majda in Tone Markovič

PLANINSKI POZDRAV, VIDIMO SE 18. JANUARJA !!!

 

                                                                 POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.