Gorjanci malo drugače - 23.5.2020

Gorjanci malo drugače

Sobota, 23. maja 2020

 

Žal je pandemija naredila svoje. Napovedane ture na Golico zaradi še vedno veljavnih ukrepov ne bomo mogli izvesti. Dejavnost društva podpira tudi MO Novo mesto, ki letos beleži 100 letnico novomeške pomladi. Zato Vas vabimo, da se nam pridružite na zanimivi turi po naših prelepih Gorjancih. Tokrat bomo raziskovali in občudovali predel Kobil - košček Gorjancev, ki je zaščiten z Naturo 2000 in starodavno Laško pot, povezovalno pot med šentjernejsko dolino in Žumberkom.

 

ODHOD:

 

Dobimo se v vasici Mihovo pri Vrhpolju v soboto, 23.5., ob 8. uri. Za vse, ki ne poznate poti ali potrebujete prevoz do izhodišča, bo zbor v Žabji vasi na parkirišči pri ZNC (kmetijska zadruga) ob 7:30.

 

TURA:

Iz vasi Mihovo se bomo podali na Laško pot. Pot nas bo vodila skozi gozd. Po dobri polovici vzpona se nam bo priključila Evropska pešpot E7, ta nas bo po razglednem grebenu pripeljala na prostrane košenice na Ravni Gori. Tu se bomo obrnili levo ter se po Trdinovi poti mimo Špilerjeve špice spustili proti Javorovici. Malo nad Javorovico bomo zopet odvili na levo -  nazaj na E7. Po njej pa na Prag, kjer stoji lovska koča LD Šentjernej. Po okrepčilu se bomo spustili do struge potoka Kobila, si ogledali veliki kanjon in se z večkratnim prečenjem struge spustili mimo nekdanje pleterske žage do obračališča, od tam pa po kolovozu in gozdni cesti do izhodišča.

 

POVRATEK:

Na izhodišče se bomo vrnili okoli 16. ure.

 

OPREMA:

Potrebovali boste dobro obutev (visoke pohodne čevlje) in primerna oblačila glede na vremenske razmere. Priporočam tudi pohodne palice.

 

HRANA:

Hrana in pijača bosta morala biti iz nahrbtnika. Vodo si boste lahko dotočili pri lovski koči.

 

CENA: 

ZASTONJ - vaš strošek je prihod na zbirno mesto in nazaj domov.

 

PRIJAVE:

Zaželene prijave do petka, 22. maja 2020 na:                                   

Martin Luzar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 041 800 876 in

Majda Markovič This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , GSM 041 577 822

 

VODENJE:

Vodniki PZS v Pohodniškem društvu Novo mesto, vodja bom Martin Luzar.

 

POJDIMO SKUPAJ VARNO V GORE.

Za Pohodniško društvo Novo mesto pripravil Martin Luzar