Goričko - 26. december 2021

Goričko

nedelja, 26. december 2021

 

Leto se izteka in še zadnjič letos vas vabim, da skupaj preživimo dan, se sprehodimo, osvojimo najvišji vrh Goričkega, obiščemo najboljšo kraft pivovarno v Avstriji in vmes rečemo še kakšno planinsko ali pa le božično. Našo dejavnost podpira tudi Mestna občina Novo mesto. S sabo imejte potrdilo o PC, saj bo le s potrdilom o cepljenju ali prebolelosti možen prehod meje in ogled pivovarne.

 

ODHOD:

 

Dobimo se z obilo dobre volje na običajnem zbirnem mestu pri OŠ Bršljin ob 6. uri. Z osebnimi vozili se bomo mimo Ljubljane in Maribora odpravili na Goričko.

 

 

TURA:

Pohod bomo začeli pri avtobusni postaji v vasici Sotina. Pot nas bo sprva vodila ob potočku do izvira Slatina. V nadaljevanju pa se bomo povzpeli na najvišji vrh Goričkega Sotinski breg. Skupnega vzpona bo za slabih 200 višinskih metrov. Na vrhu je lesen razgledni stolp, s katerega seže pogled ne samo po severovzhodni Sloveniji temveč tudi v Avstrijo, na Madžarsko in na Hrvaško. Po povratku se bomo oglasili še v edini planinski koči v tem delu Slovenije. Po okrepčilu pa si bomo ogledali še izvir Slatinski vrelec Nuskova, ki slovi kot najboljši izvir mineralne vode pri nas. Sledila bo vožnja v sosednjo Avstrijo, kjer nas bo pričakal Vasja in nam prikazal zgodbo o uspehu in pivovarno Bevog. Seveda z degustacijo.

 

 

POVRATEK:

V Novo mesto se bomo vrnili v večernih urah.

 

 

OPREMA:

Potrebovali boste pohodne čevlje in primerna oblačila. Priporočam še pohodne palice.

 

 

HRANA:

Hrana in pijača naj bo iz nahrbtnika, Možno jo bo dobiti tudi v planinskem domu.

 

 

CENA: 

Strošek prevoza boste poravnali direktno voznikom, strošek degustacije pa v pivovarni Bevog, ki nam bo ponudila tudi prodajo svojih piv. Predviden skupni strošek bo znašal približno 35€.

 

 

PRIJAVE:

Prijave do četrtka, 23. decembra 2021, do 20. ure, oziroma do zasedenosti zbiram: Martin Luzar na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 041 800 876.

 

 

VODENJE:

Za vodenje bom poskrbel Tine z ostalimi vodniki v Pohodniškem društvu.

 

 

 

Razpis pripravil Martin Luzar

TAKO KOT ČEZ CELO LETO SE BOMO TUDI TOKRAT V POHODNIŠKEM DRUŠTVU NOVO MESTO POTRUDILI, DA VAM BO PRIJETNO V NAŠI DRUŽBI.